Waarom hypnotherapie?

Er zijn meerdere redenen waarom hypnotherapie zo’n waardevolle, efficiënte werkwijze is.
‘Onder hypnose zijn’ of ‘in trance zijn’ lijkt heel spannend, maar dat is het niet. Het is wél bijzonder en vaak boeiend. Je kunt het vergelijken met intensief dagdromen met een doel.
En gedurende de dag zijn we allemaal wel eens in trance. Bijvoorbeeld als je auto rijdt en daarbij een beetje wegdroomt… Na een tijdje word je weer alert en vraag je je af hoe je zonder op te letten verder bent gekomen, veilig en wel! Je bent ook in trance als je zo verdiept bent in het lezen van je boek dat je niets meer hoort in je omgeving.

Ik help je in een lichte trance te gaan door jou zo veel mogelijk te laten ontspannen. Zo komen je gedachten tot rust, je kunt contact maken met het gevoel in je lichaam en met je onbewuste. Contact met je gevoel en je onbewuste is heel belangrijk bij hypnotherapie.
Als je vanuit je onbewuste een (vaak verrassende) oplossing vindt voor je problemen werkt dat meestal veel krachtiger voor je dan de oplossingen die je met je bewuste bedenkt.

Je onbewuste

Je kent wel je bewustzijn, of het bewuste deel van jezelf. Dit omvat alles wat je nú denkt, weet en voelt. Je onbewuste is dat deel in jou wat je nu niet paraat hebt. Je onbewuste is veel groter dan je bewuste. Dit wordt vaak vergeleken met een ijsberg in zee, waarbij je bewuste deel datgene is wat boven de zee uitsteekt. Het gedeelte van de ijsberg dat onder de zeespiegel zit staat symbool voor je onbewuste.

Je onbewuste bevat je (vergeten)  kwaliteiten die je graag wilt inzetten in je leven, zoals ‘zelfvertrouwen’. Ook bevat het onbewuste jouw (vergeten) herinneringen, waarbij je misschien nog iets te verwerken hebt.
Je kunt het zo zien dat in je onbewuste veel programma’s opgeslagen zijn. Je hebt vele nuttige programma’s, zoals allerlei leerstof, hoe je moet fietsen en het genieten van een lekkere geur.
Maar je hebt ook ongewenste programma’s, zoals ‘ik voel me snel afgewezen’ ‘ of ‘de wereld is onveilig’ of ‘voor examens ben ik te zenuwachtig’.

Hypnotherapie biedt je de gelegenheid de ongewenste programma’s te onderzoeken en je krijgt de gelegenheid om ze te verbeteren. Je kunt herinneringen die je nog parten spelen alsnog verwerken op een diep niveau. Hierna kun je weer vrijer en blijer in je leven staan.

je onbewuste is als de ijsberg onder water: groter dan je bewustzijn

Jij helpt jezelf!

Eén van de mooiste kwaliteiten van moderne hypnotherapie is dat jij, met de hulp van je onbewuste, zelf je problemen oplost. Ik begeleid je hierbij door de methoden goed te gebruiken.
Jij blijft er met je bewustzijn bij, je houdt de controle over jezelf, we kunnen gewoon met elkaar praten, en nadien herinner je je de sessie heel goed.

Dit is dus iets heel anders dan wat je op tv of in het theater ziet bij shows door hypnotiseurs. Daar worden mensen vrijwillig onder hypnose gebracht om ze vervolgens bijzondere dingen te laten doen op een podium ter vermaak van het publiek. Bijzondere dingen die de vrijwilligers zich achteraf vaak niet meer (willen) herinneren.
Ik gebruik hetzelfde middel, hypnose, met een heel ander doel: Ik bied jou de gelegenheid jezelf te helpen!