Hypnotherapie

Oké… Je bent in trance… En dan???
Bij iedere sessie  kiezen we vooraf de hypnotherapie-methode die past bij je doel. Hieronder zie je een greep uit de mogelijkheden.

Verschillende delen

Het kan zijn dat je de regie over een situatie kwijt bent, omdat er verschillende delen in jou tegenstrijdige meningen hebben. Het ene deel wil bijvoorbeeld stoppen met wijn drinken, het andere deel is bang om te stoppen met wijn drinken en weer een ander deel geniet er wel van. Al heeft ieder deel een positieve bedoeling voor je, sommige zijn verouderd en niet meer wenselijk. Dit kun je in trance onderzoeken. Vervolgens kan jij doen wat je nodig vindt, je kan beslissingen nemen over wat je met deze delen wilt.
Deze methode wordt door cliënten zeer gewaardeerd, want ze geeft veel inzicht en mogelijkheden om allerlei doelen te bereiken. Je neemt hierbij de regie over jezelf.

Terug in de tijd: regressie

Het kan zinvol zijn te onderzoeken wanneer je klacht ontstaan is. Je gaat in trance terug in de tijd. Je krijgt de gelegenheid iets wat je nooit goed verwerkt hebt op een diep niveau te verwerken. Je krijgt inzicht in jezelf en je kiest een nieuwe gezonde overtuiging.
Teruggaan in de tijd kan in trance terwijl je in de stoel ligt. Het kan ook in de ruimte, terwijl je over een denkbeeldige tijdlijn van je leven loopt.

Verder terug in de tijd: reïncarnatie

Bij reïncarnatie-therapie ga je ver terug in de tijd, naar een vorig leven. Of je nu wel of niet in vorige levens gelooft maakt eigenlijk niet uit. Je kunt wat je beleeft tijdens een reïncarnatie-sessie ook zien als een metafoor, waarbij de diepere oorzaak van je klacht helder wordt. Dit geeft inzicht en je bevrijdt jezelf van deze diepere oorzaak.
Het bestaan van vorige levens is niet wetenschappelijk aangetoond, maar het positieve effect van reïncarnatie-therapie is wél wetenschappelijk aangetoond.

Vooruit in de tijd: progressie

Je kunt in trance vooruitgaan in de tijd. Bijvoorbeeld om je te helpen een moeilijke keuze te maken, nieuw gedrag te oefenen of een belangrijke gebeurtenis voor te bereiden, zoals een sollicitatiegesprek.

Ontspannen & visualiseren

In trance kun je leren ontspannen of middels visualisaties inzicht in jezelf krijgen en positieve invloed op jezelf en je lichaam uitoefenen. Beide vormen kun je thuis toepassen.

Directe hypnose

Bij directe hypnose breng ik je wat dieper in trance. We praten dan niet met elkaar. Je doelen, die we van te voren goed besproken hebben, spreek ik uit, zodat ze in het onbewuste geïntegreerd kunnen worden. Dit werkt heel krachtig. Zo kun je bijvoorbeeld in één of enkele sessies van het roken afkomen! Een methode waarbij je veel minder je wilskracht hoeft in te zetten: het gaat veel meer vanzelf. En je hebt minder of geen last van ‘bijwerkingen’ zoals trek in snoepen. Directe hypnose kan bij veel klachten worden ingezet.