Overige methoden

Hypnotherapie is het belangrijkste wat ik doe om je te helpen. Daarnaast merk ik dat cliënten veel hebben aan begeleiding vanuit:

Cognitieve therapie

Je wordt je bewust van de volgende kettingreactie in jezelf: er gebeurt iets, je hebt daar ‘in een split second’ een gedachte over. Deze gedachte veroorzaakt bij jou een bepaald gevoel.
Bijvoorbeeld: iemand kijkt je niet aan tijdens een gesprek. Jij denkt: “Hij mag me zeker niet!” Je voelt je hier verdrietig over.
Dit overkomt je wel vaker. Maar… Klopt het wel?

Geweldloze communicatie volgens Marshall Rosenberg

Je leert op een sociale manier te communiceren vanuit jouw behoefte en jouw gevoel, en je leert ook luisteren naar de behoeften en gevoelens van de ander. Je dwingt niet af bij een ander en je laat je ook niet dwingen door de ander. Dit is het in een notendop.

Transactionele Analyse (grondlegger Eric Berne)

In ieder van ons zit een deel dat we de ouder noemen, en ook een volwassen-deel en een kind-deel. Soms is het ouderdeel of het kinddeel op een ongezonde wijze teveel op de voorgrond bij jou en/ of bij de ander. Behalve dat je hier in trance onderzoek naar kunt doen, is het verhelderend iets over deze theorie te weten, zodat je communicatie met anderen kunt analyseren en kunt kiezen om vanuit je volwassen deel te reageren.

EFT (Emotional Freedom Technique)

Met EFT (Emotional Freedom Technique) kun je oude gewoonten en gedachten loslaten en nieuwe gewoonten en gedachten aannemen. Dit doe je door zelf te kloppen op je lichaam en daarbij meridianen te activeren. Je kunt dit ook heel gemakkelijk thuis doen: een mooie zelfhulpmethode!

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Wat is NLP? Klinkt het eng, dat woord programmeren? Of juist heel handig: geef mij maar een nieuw programma in m’n hoofd! Zoals velen met mij kan ik niet in een paar regels uitleggen wat NLP is. Ik citeer maar even mijn opleidster: “NLP heeft soms zo’n bijnaam van maakbaarheid, doelen stellen en ervoor gaan. Zo zien wij het niet, NLP gaat over wat je allemaal denkt, doet en voelt en of dat bijdraagt aan het leven zoals jij dat voor jezelf wilt.” Ik gebruik NLP-theorie en oefeningen vanuit het principe van de 3 W’s: Wat Werkt Wél voor jou.