Richtlijnen betreffende het coronavirus

Afspraken bij YouMatter kunnen, ondanks het coronavirus, doorgang vinden. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM:

 • Bij binnenkomst desinfecteer je je handen met het aanwezige pompje
 • Bij binnenkomst en vertrek worden er geen handen geschud
 • In de praktijkruimte houden wij 2 meter afstand tot elkaar
 • Voordat je komt en nadat je weg bent maak ik de deurklinken, stoelen, etc. schoon

 De afspraak kan NIET LIVE doorgaan indien…

 • je ziek of verkouden bent en/of griepverschijnselen hebt: hoesten, benauwdheid, snotteren, verhoging, keelpijn, etc.
 • iemand uit je huishouden of gezin ziek of verkouden is en/of griepverschijnselen heeft: hoesten, benauwdheid, snotteren, verhoging, keelpijn, etc.
 • je koorts hebt, dat is een temperatuur boven 38°C.
 • jij of je huisgenoot in de afgelopen 10 dagen positief bent getest bent op het coronavirus
 • je contact hebt of de afgelopen 10 dagen hebt gehad met een patiënt met het coronavirus, of als je recent uit een risicogebied komt
 • je zelf twijfelt of je moet komen i.v.m. het coronavirus
 • het voor jou een risico is om te komen, bijvoorbeeld vanwege je leeftijd of gezondheid

Je kunt mij in deze gevallen benaderen door het sturen van een e-mail, per telefoon (b.g.g. voicemail inspreken) of via SMS, liefst zo snel mogelijk indien deze informatie bij jou bekend is. En dat mag ook gewoon ’s morgens zijn als je wakker wordt met bijvoorbeeld keelpijn, en later op de dag een afspraak hebt. Bij twijfel behoud ik mij het recht voor om de afspraak niet door te laten gaan. We kunnen de afspraak inplannen als je weer geheel hersteld bent en tien dagen na de klachten van jou of je huisgenoot. Je kunt ook weer een afspraak inplannen als de uitslag van de coronatest negatief is en die van je huisgenoot ook.

Wat wél kan: een videoconsult

Als je niet naar de praktijk kunt of wilt komen dan kan het consult plaatsvinden via een beveiligd videoconsult van Caresharing. Vooraf stuur ik je een link met een wachtwoord. Op het moment van de afspraak hebben wij dan een beveiligde verbinding met beeld en geluid. Dit videoconsult kan zowel op de mobiele telefoon, tablet als computer gehouden worden, er moet wel een camera en geluid op het apparaat zitten. De volgende drie browsers zijn hiervoor geschikt: Chrome, Mozilla Firefox en Chromium.

Klachten door of na corona

Heb jij klachten of problemen vanwege het coronavirus? Heb je last van angst of heb je er last van dat je geen normaal leven kunt leiden? Ik kan je hierbij helpen met bijvoorbeeld EMDR.

Heb je corona gehad en blijf je last houden van restklachten zoals slechte conditie of gebrek aan smaak- of geurvermogen? Wellicht kan hypnotherapie voor lichamelijke klachten jou dan helpen, met onderzoek, helende sessies en visualisaties.