Steeds meer vrijheid!

Verslavingen en negatieve gewoontes

Een verslaving is een afhankelijkheid van een middel of gedrag, waardoor je er niet of heel moeilijk mee kunt stoppen. Denk aan drank, drugs en sigaretten. Denk ook aan het gebruik van snoep, energiedrank/ koffie en verzamelen (shoppen), of aan medicijnen zoals antidepressiva en slaap- en kalmeringsmiddelen.
Gedragingen zoals gokken, gamen, werken en seks kunnen verslavend zijn.
Een verslaving neemt veel tijd en aandacht in beslag. Het is slecht voor jou en vaak ook voor je omgeving: werkzaamheden, relaties en vriendschappen lijden eronder.

Heb jij een verslaving?
Is je antwoord ‘ja’ dan is dat heel vervelend voor je. Tegelijkertijd is het de eerste stap, want erkennen dat je een verslaving hebt is niet gemakkelijk, maar wél noodzakelijk om ervan af te komen. Dus: Goed bezig!
Om van je verslaving af te komen heb je vaak professionele hulp nodig. Hulp vragen is geen teken van zwakte, maar juist van kracht. Alle hens aan dek!
 

Je doet het zelf,
je bewuste en je onbewuste samen.

Maar je hoeft het niet alleen te doen.

Als je bij mij komt voor begeleiding doen we wat jij nodig hebt en wat helpt.
Belangrijke onderdelen kunnen zijn: je motivatie vergroten om te stoppen met de verslaving en het winnen van vertrouwen in jezelf dat je kúnt stoppen. We kunnen op zoek gaan naar de oorzaak dat je ooit verslaafd bent geraakt, en waarom je het lastig vindt om te stoppen. De behoefte aan je verslaving neemt vanzelf af als je deze oorzaak met hulp van de therapie hebt weggenomen of je de onderliggende behoefte op een gezonde wijze hebt leren vervullen.
Een verslaving is lastig los te laten omdat je hersenen en lichaam op het gedrag of het gebruik zijn ‘afgesteld’. Met hypnose-methoden is hierin verbetering aan te brengen.
Ook leer je denkwijzen en strategieën om je negatieve gedrag af te leren en positief gedrag aan te leren. Het is ook een kwestie van oefenen, doorzetten, soms een terugval en van daaruit weer vooruit gaan. Ik ondersteun en coach je hierbij.
We doen dit alles met gesprekken, kennis over verslaving, oefeningen en hypnose-oefeningen. Je zult verbaasd zijn hoe jouw onbewuste je kan helpen!

Belangrijk: Soms is medische begeleiding noodzakelijk.

Als je ernstig en langdurig verslaafd bent aan middelen zoals drank, drugs of medicijnen of aan gedrag zoals gokken, gamen of seks dan is het belangrijk de eerste stappen naar herstel te zetten in samenwerking met de huisarts, je specialist of gespecialiseerde behandelcentra. Ik raad je in dit geval sterk aan altijd te overleggen met je huisarts of specialist. Tijdens of na je detox en/ of behandeling kan ik je begeleiden naar verder herstel.