Yager Therapie ®

Als je één of meer van de onderstaande klachten hebt kan ik je waarschijnlijk helpen met Yager Therapie ®.

 • (Jeugd)trauma’s
 • Verslavingen en negatieve gewoontes
 • Depressie
 • Chronische pijn
 • Spanningshoofdpijn, migraine, astma, tinnitus
 • Allergieën en dermatologische klachten
 • Gewichtsmanagement
 • Slaapproblemen
 • Angsten en fobieën
 • Seksuele en gynaecologische klachten
 • Chronische stress, overspannenheid en burn-out

Yager Therapie® is een kortdurende therapie die de oorzaken van psychische én fysieke klachten en verslavingen oplost, waarna de klachten verminderen of verdwijnen.
Uitgangspunt bij Yager Therapie is dat door onverwerkte ervaringen belemmeringen (conditioneringen) ontstaan die in het verdere leven hun invloed blijven uitoefenen. Denk bijvoorbeeld aan iemand die ooit een auto-ongeluk heeft gehad en daarna angst blijft houden tijdens het autorijden. Zodra de oorzaken zijn aangepakt verminderen of verdwijnen de klachten. Zie het als het wieden van onkruid, met wortel en al. Als de wortels verwijderd zijn, komt het onkruid niet meer terug.

Hoe werkt Yager Therapie?

Tijdens het eerste consult bespreken we je klacht en je doel. Als je niets over je klacht wilt vertellen dan hoeft dat niet. Vervolgens leg ik de methode goed uit omdat het nodig is dat je de werkwijze begrijpt en dat je je erin kunt vinden. Zo kun je optimaal meewerken aan je herstel. Daarna starten we de eerste behandeling. Hierbij wordt gecommuniceerd met je onbewuste zonder dat je onder hypnose gaat. Onbewuste processen worden in gang gezet om stap voor stap de oorzaken van je klacht op te lossen. Voordeel van de Yager Therapie is dat je nare ervaringen niet hoeft te herinneren, het is dus niet emotioneel belastend.

Na één sessie moet je al vooruitgang bemerken, voor optimaal resultaat zijn meestal 2 à 3 sessies nodig. De tweede en derde sessie kunnen desgewenst via een videoconsult gedaan worden.
De eerste sessie duurt vanwege de toelichting langer dan normaal. Daarom is deze behandeling duurder dan een normale sessie.
Ik bied Yager Therapie aan als zelfstandige methode, of in combinatie met hypnotherapie.

Achtergrond en resultaten

Yager Therapie® of de Yager-code® is ruim 40 jaar geleden ontwikkeld door Prof. Dr. Edwin K. Yager PhD, professor psychiatrie aan de universiteit van Californië in San Diego (UCSD). In ons omringende Europese landen wordt er al  langer mee gewerkt, in Nederland wordt Yager Therapie nog niet zo lang aangeboden.

Hierbij zie je een overzicht van de documentatie van behaalde resultaten bij 231 cliënten door Dr. Yager met deze therapie. Aan de rechterzijde in de afbeelding staan het aantal therapie-uren aangeven. Met een gemiddeld slagingspercentage van 84% en een behandelingsduur van 2 tot 5 sessies waren de klachten van de patiënt volledig verdwenen of verminderd.

yager therapie delft rijswijk